Social

Consumul de suc de vinete reduce riscul de infarct

Datorita continutului mare de vitamina A, C, B1, B2, B3, B5, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu si zinc, vinetele au proprietati antianemice, diuretice si laxative. Legumele favorizeaza scaderea in greutate, stimuleaza activitatea intestinelor si a ficatului. Chiar si preparate termic, vinetele isi pastreaza cea mai mare parte a proprietatilor curative. Gratie fibrelor pe care le contin, vinetele sunt alimentele potrivite pentru curele de slabire. De asemenea, ajuta persoanele care sufera de insomnii sau nervozitate , datorita calciului pe care il contin. Studiile efectuate de specialistii nutritionisti au demostrat ca sucul vinetelor reduce nivelul colesterolului si indeparteaza grasimile depuse pe peretii arterelor si aortei. In acest fel este redus substantial si riscul aparitiei unor maladii cardiovasculare , precum arterioscleroza, hipertensiunea arteriala si infarctul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea