Social

Consumul de carne poate afecta plamanii

In perioada Sarbatorilor de iarna, suntem tentati mai mult ca oricand sa consumam carne. Consumul acestui aliment in exces nu este lipsit de riscuri. Persoanele care mananca prea multa carne rosie si procesata prezinta riscuri mai mari de a se imbolnavi de cancer , mai ales pulmonar si colorectal, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani si preluat de Reuters. Mai mult, conform datelor furnizate de aceasta cercetare recenta, cei care au o dieta bazata pe carne prezinta mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer la ficat si esofag . Barbatii care consuma regulat carne rosie sunt mult mai predispusi la dezvoltarea cancerului la pancreas . Cercetarea a fost realizata cu ajutorul a 500.000 de voluntari, cu varsta cuprinsa intre 50 si 71 de ani . Dupa opt ani de la debutul studiului, au fost diagnosticate 53.396 de cazuri de cancer. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea