Social

Consulul roman in Polonia, sanctionat pentru felul cum a actionat in cazul Crulic

Consulul roman in Polonia va fi sanctionat pentru felul cum a actionat in cazul Crulic , a declarat ieri prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu. Premierul a declarat ca aceasta decizie se impune in urma raportului preliminar prezentat, ieri, de Ministerul Afacerilor Externe .

Tariceanu considera insa insuficient raportul trimis de Ministerul Afacerilor Externe, in special in partea referitoare la masurile care ar trebui luate in plan institutional si in ceea ce priveste responsabilitatea celor care aveau cunostinta de situatia cetateanului roman Dan Claudiu Crulic.

De asemenea, seful Executivului a declarat ca investigatia trebuie sa continue in cooperare cu institutiile poloneze pentru a se clarifica modul in care s-au raportat la acest caz autoritatile poloneze.

In plus, premierul si-a exprimat dorinta ca MAE sa intareasca masurile in plan institutional, astfel incat astfel de situatii sa nu se mai repete. In acest sens, premierul Tariceanu ii va cere ministrului de externe sa dispuna de urgenta evaluarea profesionala a intregului personal care isi desfasoara activitatea in consulatele Romaniei din strainatate si in cadrul Directiei generale consulare din Centrala MAE. Scopul evaluarii este de a stabili modul in care fiecare dintre angajatii MAE din domeniul consular indeplinesc standardele profesionale pentru a exercita aceasta activitate.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea