Social

Consulatul SUA va introduce un nou sistem de programari pentru acordarea vizelor

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti va introduce, incepand cu data de 4 iulie a.c., un nou sistem de programari pentru solicitantii de viza, care va reduce semnificativ timpul de asteptare pentru interviu, informeaza joi un comunicat al ambasadei.

Conform acestui nou sistem, solicitantii de vize pentru SUA vor trebui sa plateasca taxa de 100 de dolari la oricare filiala a Bancii Transilvania, ulterior fiind programati automat la interviu, pe baza informatiilor oferite la banca. Taxa de viza este nerambursabila, iar data si ora la care solicitantul a fost programat pentru interviu vor fi afisate pe pagina de internet a ambasadei Statelor Unite (www.usembassy.ro), care va trebui accesata de catre solicitant la doua zile lucratoare dupa plata taxei.

Solicitantii care nu au acces la internet sunt incurajati sa ceara in acest sens ajutorul unui prieten, cunoscut sau al unei agentii de turism , acolo unde este cazul. Ca o ultima varianta pentru cei care nu au acces la internet, va fi pusa la dispozitie o linie telefonica speciala.

Cetatenii care au platit taxa de viza isi pot reprograma data sau ora stabilite pentru interviu, daca fac acest lucru din timp.

In timpul perioadelor turistice aglomerate, se arata in comunicatul citat, pot aparea intarzieri de cateva saptamani intre data efectuarii platii la banca si data stabilita pentru interviu. Din acest motiv, solicitantii care calatoresc in scop turistic sunt sfatuiti, atunci cand isi fac planuri de vacanta, sa aiba in vedere timpul necesar procesarii vizei si sa nu achizitioneze bilete nereturnabile pana in momentul in care primesc efectiv viza.

Aproape toate persoanele care nu solicita viza de imigrare trebuie sa se prezinte la un interviu, care va fi stabilit dinainte, conform procedurii descrise mai sus. Solicitantii care doresc reinnoirea vizei de student sau cea pentru schimburi de experienta sau cei care solicita vize de munca temporare sau vize pentru vase de croaziera. pot veni la consulat in oricare dintre zilele lucratoare (de luni pana joi) la ora 9.00, fara a stabili o intalnire in mod prealabil. Solicitantii trebuie sa prezinte toata documentatia care ii califica pentru aceste tipuri de viza in momentul in care se prezinta la consulat.

Ambasada mentioneaza ca aceste schimbari sunt in avantajul persoanelor care calatoresc in Statele Unite. Pentru a afla mai multe informatii in legatura cu noul sistem de programari, ambasada SUA ii invita pe cei interesati sa acceseze pagina de internet a ambasadei ( www.usembassy.ro ) sau sa citeasca anunturile afisate la avizierul din fata Consulatului (str. Nicolae Filipescu nr. 26) din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea