Social

Constructorii romani iau drumul strainatatii

Cei mai cautati muncitori la ora actuala sint fierarii, betonistii, faiantarii sau fochistii. Un sudor roman cistiga in strainatate si 4.000 de euro pe luna.

Peste 50% dintre posturile scoase la la organizata ieri, la nivel national, se adreseaza muncitorilor calificati care au terminat scoli profesionale pe specializari din domeniul constructiilor.

Desi patronii romani ofera salarii bune, care ajung chiar pina la 1.000 de euro pe luna, instalatorii, timplarii, lacatusii sau sudorii nu se mai inghesuie de ceva vreme pe piata de munca din Romania. Explicatia: Afara cistiga dublu pentru aceleasi posturi, spune Dumitru Pelican, directorul executiv al Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca ( AMOFM ).

Sudor pe 1.000 de euro in Romania

Dintre meseriile bratara de aur, asa cum denumeste Pelican noul trend de pe piata muncii din Romania, cea mai bine platita si rivnita este cea de sudor in argon. Patronii autohtoni sint dispusi sa dea un salariu lunar de 700-900 de euro.

O fi asa, dar tot e putin, e mai putin de jumate fata de cit e afara. Am colegi de breasla care cistiga si 4.000 de euro, iar la noi iti dau 12 milioane in mina, fara sporuri de risc, spune Catalin Ionel Cring, specializat pe sudura in argon.

Putini stiu tehnica de a lucra cu gazul argon, de altfel periculoasa. E o meserie banoasa, dar nu la noi. De asta fuge multa lume afara, conchide mesterul Ionel Cring.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.