Social

#cetatenie #repatriere #oseminte #Constantin Brancus #Hobita

Constantin Brancusi va primi post-mortem cetatenia romana

Familia sculptorului Constantin Brancusi a depus o solicitare de redobandire a cetateniei romane, pe care artistul a pierdut-o in 1952. In plus, si ramasitele lui ar putea fi aduse din Franta in acest an.

 Constantin Brancusi i-a marturisit pe patul de moarte Arhiepiscopului Teofil Ionescu ca unul dintre regretele sale este ca nu va fi ingropat alaturi de mama sa. Dupa repatriere, ramasitele sculptorului roman vor di ingropate la Hobita, acolo unde si-a dorit sa se odihneasca.

Actul de redobandire a cetateniei romane pierdute in 1952 are girul urmasilor sai si nu afecteaza repatrierea osemintelor, care ar putea fi aduse in tara pana la sfarsitul acestui an.

Astazi, 19 februarie, se implinesc 137 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, unul dintre cei mai apreciati artisti romani. Operele sale au fost vandute in ultimii ani cu zeci de milioane de dolari.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea