Social

Constanda-Bordei a dat in judecata si bancile

Desi termenul legal de 30 de zile a expirat, Primaria Sectorului 1 nu a eliberat certificate de urbanism pentru terenurile din Bordei si Satul Francez . Omul de afaceri Costica Constanda a vrut sa ia, vineri, 17,7 milioane de euro din conturile Primariei Capitalei, insa bancile s-au opus. El asteptase ziua de 28 februarie pentru ca in acea data se implinea termenul maxim legal in care Primaria Sectorului 1 trebuia sa elibereze certificatele de urbanism pentru schimbul de terenuri Parcul Bordei – Satul Francez. Cum acest lucru nu s-a intamplat, Constanda a vrut sa-si recupereze banii. Pentru ca nu i s-a permis, desi are o hotarare judecatoreasca in acest sens, omul de afaceri a facut plangere penala impotriva bancilor, la Tribunalul Bucuresti. Numai ca tribunalul i-a comunicat ca speta nu este de competenta sa, ci a judecatoriei. “M-am saturat sa astept. De cinci ani ma tot plimba de colo pana colo. Acum tribunalul mi-a spus ca e de competenta judecatoriei. Voi face plangere penala impotriva bancilor fiindca nu au pus in aplicare o sentinta judecatoreasca si ma voi adresa si judecatoriei”, ne-a declarat Constanda-Bordei.

Prefectul – amenintat cu penalitati uriase

Chiar daca schimbul de terenuri dintre Constanda si municipalitate nu va avea loc, in acest moment acesta nu mai poate construi in Bordei. Asta deoarece prefectul Capitalei , Catalin Deaconescu, a atacat in instanta hotararea prin care consilierii municipali ii aproba lui Constanda indicatorii urbanistici doriti de acesta si obtinuti in instanta, care ii permit sa construiasca blocuri cu patru etaje pe spatiul verde. Pentru ca i-a atacat planul urbanistic , Constanda a declarat ca i-a cerut prefectului, in instanta, despagubiri de 1 milion de euro pentru fiecare luna de intarziere. “Fiindca sunt parte in procesul pe care l-a deschis prefectul, cer despagubiri de 1 milion de euro pe luna, atat cat mi-a calculat instanta pentru fiecare luna de intarziere in cazul Primariei. Sa vedem daca o sa-i convina sa plateasca pentru toate lunile cat se va lungi procesul”, ne-a declarat Constanda. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea