Social

Consiliul National al PSD a aprobat alianta cu PC

Consiliul National al PSD a aprobat alianta cu Partidul Conservator. Decizia a fost luata miercuri seara dupa supunerea la vot a propunerii formarii unei aliante politice intre PSD si PC. Chiar daca protocolul a avut parte de critici, numarul celor care au votat favorabil a fost mult mai mare decat al celor ce s-au opus.

Cele doua partide se aliaza pentru a treia oara inaintea alegerilor. Prima data, acest lucru s-a intamplat in 2000, iar a doua oara la alagerile din 2004.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat dupa ce membrii Consiliului National au aprobat protocolul de alianta cu PC ca se astepta la mai multe impotriviri si a pus votul masiv in favoarea aliantei pe seama dorintei de a privi spre viitor a colegilor sai.

"Eu credeam ca vor fi mai multe voturi impotriva, s-o spun pe-a dreapta. Probabil ca lucrurile pe care le-am comunicat cu privire la elementele de siguranta suplimentare si un anumit tip de dorinta de a privi mai degraba spre viitor, si nu spre trecut, au determinat un vot masiv in favoarea propunerii referitoare la acest acord", a declarat Geoana. Protocolul cu PC va fi semnat in aceasta dupa-amiaza la Parlament.

Inainte de vot, liderul PSD, Mircea Geoana, le-a explicat colegilor sai ca alianta va fi condusa de un grup format din cate sapte persoane din fiecare partid. Potrivit lui Geoana, o structura similara de conducere va exista si la nivelul fiecarui judet.

De asemenea, alianta va avea si un grup comun de strategie si comunicare, iar grupurile parlamentare vor fi si ele comune. Geoana a mai spus ca la alegerile locale in primul tur fiecare partid participa singur, iar in turul doi fiecare partid sustine candidatul cel mai bine plasat.

PSD asteapta sa vada ce scor electoral va face PC la locale pentru a alege modalitatea de colaborare la parlamentare, a mai informat Geoana.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea