Social

#institutie #cod civil #noul cod civil #consiliu de familie

Consiliul de familie, o noua institutie introdusa de Codul Civil

Codul Civil , care va intra in vigoare de la 1 octombrie, prevedere introducerea unei noi institutii, consiliul de familie, conform Mediafax.

Consiliul de familie se constituie atunci cand minorul se afla in situatia de a se institui tutela . Tutela acestuia se instituie atunci cand ambii parinti sunt, dupa caz, necunoscuti, decedati, decazuti din drepturile parintesti, pusi sub interdictie judecatoreasca, disparuti sau declarati judecatoreste morti.

Consiliul de familie stabileste suma anuala necesara pentru intretinerea minorului si administrarea bunurilor sale si are dreptul de a modifica aceasta suma.

Consiliul poate face plangere la instanta de tutela cu privire la actele sau faptele tutorelui pagubitoare pentru minor.

Din consiliul de familie pot face parte rudele, afinii, tinand seama de gradul de rudenie si de relatiile personale cu familia minorului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea