Social

#cladiri ilegale #consilieri sector 2

Consilierii sectorului 2 au bagat in legalitate opt cladiri construite ilegal

Consilierii locali din sectorul 2 au aprobat, in noiembrie, nu mai putin de 134 de planuri urbanistice de detaliu, dintre care opt baga, practic, in legalitate mai multe constructii ilegale , printre care un imobil de birouri si unul de locuinte, ambele cu patru etaje.

Cladirea de birouri se afla pe strada Olari, unde sunt numai case cu un etaj. Altfel spus, regimul de inaltime al zonei este mult mai mic decat inaltimea imobilului salvat de edili de la demolare . La celelalte sase constructii intrate in legalitate este vorba fie de extinderi de locuinte, fie de imobile cu cel mult un etaj.

Legea 50/1991 prevede ca toate constructiile fara autorizatie sa fie demolate de constructor. Ordinul de demolare se da fie de catre primarie, fie de catre instanta, insa legea nu obliga in mod expres autoritatile locale, sub amenintarea sanctiunilor, sa dicteze demolarea.

Au fost aparate astfel, de-a lungul timpul, mai multe constructii care ar fi trebuit sa dispara, pe motiv ca fie nu aveau autorizatie de construire , fie nu respectau planul urbanistic de detaliu (PUD).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea