Social

Consecintele avortului asupra sanatatii

Un studiu efectuat in Romania releva ca, in prezent, una din cinci femei este sterila (20 la suta din populatia feminina) ca urmare a unor complicatii ce ar putea fi cauzate de avort.

Potrivit studiului, femeile care intentioneaza sa aiba copii se confrunta cu complicatii cauzate de avort, precum infectii, perforatii uterine, care afecteaza fertilitatea, riscul crescut de complicatii in timpul sarcinii, sarcina ectopica , avort spontan, infertilitate ca urmare a unor avorturi multiple.

Studiul releva ca acesti factori combinati au dus la un nivel de fertilitate foarte scazut in Romania. Data fiind frecventa sa si complicatiile ulterioare, avortul poate fi considerat drept un factor dominant in slaba fertilitate. O treime din femeile din Romania care nu au copii declara ca sunt nefertile sau ca au probleme daca vor sa ramana insarcinate.

Formele moderne de contraceptie sunt un mijloc de reglare a fertilitatii care permite cuplurilor sa-si planifice singuri si eficace numarul de copii pe care il doresc, fara ca prin aceasta sa-si puna in pericol sanatatea. Prin adoptarea formelor moderne de contraceptie, cuplurile si persoanele singure au posibilitatea de a alege cand si cati copii doresc sa aiba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea