Social

#lech kaczynski #conflict gaz #razboi georgia #rusia ucraina #politica influenta

Conflictul din Georgia si cel al gazului au legatura cu politica de influenta a Rusiei

Presedintele polonez Lech Kaczynski a facut o legatura intre conflictul ruso-georgian din august si criza gazului ruso-ucraineana, banuind ca este vorba de politica de influenta si dominare a Rusiei.

"Exista o legatura intre criza georgiana si criza ucraineana. Din fericire, cea din urma nu a avut caracter militar, dar s-a inscris in aceeasi politica de influente si chiar de dominare" din partea Moscovei, a subliniat el, informeaza AFP.

Pe de alta parte, premierul ceh Mirek Toplanek, a carui tara asigura presedintia UE, a spus ca tarile din Uniune trebuie sa sustina aspiratiile Ucrainei de a se apropia de Europa, in pofida recentei crize a gazului.

"Tarile europene trebuie sa sustina apropierea dintre Ucraina si Europa", a spus el, dupa intalnirea, in Polonia, cu presedintele ucrainean Viktor Iuscenko si cu cel polonez. "Principala misiune consta in a ne convinge colegii din UE ca drumul Ucrainei spre Europa si integrarea sa euroatlantica sunt de cea mai mare importanta pentru UE", a spus Topolanek.

Ucraina, fosta republica sovietica, "are acelasi drept de a decide integrarea sa europeana ca cel pe care l-am avut noi in urma cu cativa ani", a mai spus el. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea