Social

Condimente cu puteri vindecatoare

De secole, aceste arome au fost raspandite din Extremul Orient in Europa si adaugate in ceaiuri, bauturi si tot felul de preparate culinare. Cu timpul, fiecare condiment a fost apreciat nu numai in gastronomie , dar s-a dovedit un mic panaceu, cu putere de vindecare a diverselor boli.­

Va prezentam cateva condimente care nu dau doar savoare preparatelor culinare. Acestea sunt recomandate de nutritionistii din lumea intreaga. Fitonutritionistul francez Eric Favre pune un mare accent pe valoarea lor terapeutica.

Anasonul era apreciat inca din Antichitate pentru actiunea sa antispastica. De aceea, adesea era adaugat in aluatul delicateselor, servite la sfarsitul meselor copioase pentru a stimula digestia. Acum, este folosit in alimentatia copiilor pentru a combate .

Planta aceasta cu parfum placut si discret este benefica in terapia mai multor boli: insomnie , tulburari nervoase, gripa, dureri de gat si tuse. In preparatele cosmetice - creme si lotiuni - levantica reda supletea si prospetimea pielii. In privinta parfumului, desigur, are un efect revigorant si reda optimismul.

Rozmarinul, inrudit indeaproape cu menta, s-a adaptat si la noi in tara dupa ce a fost importat din bazinul mediteraneean. Condimentul este apreciat in gastronomie, in preparatele cu legume si carne. Din punct de vedere terapeutic, rozmarinul este un tonic general si are efecte diuretice. Nutritionistii il recomanda in caz de insomnie, migrene , palpitatii, afectiuni bronsice, biliare, si dureri de stomac .
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea