Va prezentam cateva condimente care nu dau doar savoare preparatelor culinare. Acestea sunt recomandate de nutritionistii din lumea intreaga. Fitonutritionistul francez Eric Favre pune un mare accent pe valoarea lor terapeutica.
Anasonul era apreciat inca din Antichitate pentru actiunea sa antispastica. De aceea, adesea era adaugat in aluatul delicateselor, servite la sfarsitul meselor copioase pentru a stimula digestia. Acum, este folosit in alimentatia copiilor pentru a combate .
Planta aceasta cu parfum placut si discret este benefica in terapia mai multor boli: insomnie , tulburari nervoase, gripa, dureri de gat si tuse. In preparatele cosmetice - creme si lotiuni - levantica reda supletea si prospetimea pielii. In privinta parfumului, desigur, are un efect revigorant si reda optimismul.
Rozmarinul, inrudit indeaproape cu menta, s-a adaptat si la noi in tara dupa ce a fost importat din bazinul mediteraneean. Condimentul este apreciat in gastronomie, in preparatele cu legume si carne. Din punct de vedere terapeutic, rozmarinul este un tonic general si are efecte diuretice. Nutritionistii il recomanda in caz de insomnie, migrene , palpitatii, afectiuni bronsice, biliare, si dureri de stomac .
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro