Social

Condamnat la puscarie pentru o injectie

Un chirurg din Braila a fost condamnat la inchisoare pentru uciderea unei paciente. Insa nu va efectua nici o zi din pedeapsa, el beneficiind de prevederile unei legi care gratiaza pedepsele mai mici de cinci ani.

Chirurgul Florea Gageanu, de la Spitalul Sfintul Spiridon din Braila, a fost condamnat ieri la doi ani de inchisoare pentru uciderea unei paciente. Procesul medicului a fost judecat mai intii la Judecatoria din Braila, care l-a gasit nevinovat . Insa procurorii au facut recurs, iar Curtea de Apel Galati l-a condamnat pentru fapta comisa in 1997. Atunci, o femeie a murit in urma unei infectii cauzate de o injectie prescrisa de Gageanu. In plus, medicul Florea Gageanu a fost obligat la plata unei despagubiri de 500 de milioane de lei, iar concomitent i-a fost interzis dreptul de practica. Dar in ciuda hotaririi judecatoresti, chirurgul va scapa de puscarie pentru ca, fapta fiind comisa in 1997, s-a incadrat in prevederile Legii 543 din 2002, prin care au fost gratiate toate pedepsele cu inchisoarea de pina la cinci ani.

Consilier judetean de ocazie

Nu este prima pedeapsa de acest gen. In ultimii opt ani au mai fost patru cazuri de malpraxis soldate cu inchisoarea pentru medicii respectivi, spune Gheorghe Borcea, vicepresedinte al Colegiului Medicilor din Romania. Pentru mai putin de jumatate de an, doctorul Florea Gageanu a fost consilier judetean, din partea PNL, in Braila. El a intrat pe liste cind au plecat parlamentarii, pe la inceputul anului 2005. A fost consilier la noi pina acum citeva luni, cind si-a dat demisia din motive de sanatate. Banuiesc ca era la curent cu mersul anchetei si si-a zis ca e mai bine sa se retraga, spune Niculina Moisescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Braila.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea