Social

#concediu pentru divort #divort

Concediu pentru divort: Cate zile libere primesc cuplurile care se despart

Cuplurile care trec printr-un divort ar putea primi de la stat 3 zile libere. Acest tip de concediu este initiativa unui deputat PSD , care considera ca persoanele care se despart au nevoie de cateva zile pentru a se obisnui cu noul statut. 


Propunerea a fost depusa la Senat, aceasta fiind prima Camera sesizata.

“Concediul pentru divort se acorda in scopul de a veni in sprijinul celor ce trec prin aceasta situatie pentru acomodarea la noua situatie din viata lor. Cei ce au divortat au dreptul la un concediu pentru divort de trei zile lucratoare. In cazul in care titularul dreptului la concediu pentru divort este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divort platit de trei zile lucratoare. Indemnizatia pentru concediul de divort se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective. Concediul se acorda la cerere de catre angajator in urmatoarele patru saptamâni de la data constatarii sau, dupa caz, a pronuntarii divortului (…). Concediul pentru divort se acorda indiferent de durata casatoriei si indiferent de modalitatea prin care s-a desfacut casatoria”, se arata in proiectul initiat de deputatul PSD Georgian Pop.

Potrivit expunerii de motive, care citeaza din analizele Institutului National de Statistica, “din 1990 pana in prezent, rata divortului definita ca numarul total al divorturilor raportate la numarul total al casatoriilor intr-un an este in medie de 25%, mai exact in ultimele doua decenii aproximativ una din patru casnicii a sfarsit prin divort (…). Anual peste 60.000 de adulti si aproximativ 17.500 de copii sunt afectati in mod direct de divort, la acestia adaugandu-se si membrii familiei largite, prietenii, colegii sau angajatorii persoanelor divortate”, relateaza Agerpres.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.