Social

#concediu #sarcina #lauzie

Concediu de sarcina si lauzie mai lung

Concediul pentru sarcina si lauzie a fost extins astazi de catre Senat de la 126 de zile calendaristice la 168 de zile calendaristice cu 79 de voturi "pentru".

Senatul reunit in plen a votat extinderea cu 42 de zile calendaristice a concediului de sarcina si lauzie. Indemnizatia de maternitate va fi acordata astfel pentru 63 de zile calendaristice inainte de nastere si 105 de zile calendaristice dupa nastere , pentru lauzie.

Initiatorii proiectului au fost parlamentarii PDL Iulian Urban si Mihaela Popa. Pana la adoptarea lui, normele impuse de propunere au fost adoptate si sustinute de Uniunea Europeana, a observat Urban, conform Realitatea.net.

Intr-o prima faza, guvernul s-a opus modificarii legislative amendamentul fusese propus pentru Legea 19/2000 si nu pentru OUG 158/2005, legea care reglementeaza situatia concediilor pentru mame. Comisia de munca a rezolvat situatia si legea corecta a fost adoptata astazi cu doar un vot impotriva si o abtinere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea