Social

Compresele ucigase

Viata familiei Dobre, din comuna Suseni, sat Tutulesti a luat o turnura dramatica la 4 luni dupa ce in casa lor a aparut cel de-al doilea copil.
Mariana Dobre, de 35 de ani, a nascut pe data de 3 august 2005 la Spitalul Calinesti, fiind asistata la nastere de dr. Georgeta Dragoi. A adus pe lume un baietel sanatos, dar, la doar patru luni dupa cezariana, tanara a inceput sa aiba probleme de sanatate.


CORPURI STRAINE IN ABDOMEN

"Pe data de 5 decembrie, povesteste Mariana, am fost internata tot la Spitalul Calinesti, unde mi s-a facut o incizie tot de doamna doctor Dragoi. Ma simteam din ce in ce mai rau si am cerut transferul la Spitalul Judetean Arges. Aici, in urma examenului cu ecograful, s-a constatat prezenta unor corpuri straine. Am fost transferata la Spitalul Floreasca din Bucuresti, iar pe 24 decembrie am fost adusa inapoi la Judetean. In aceeasi seara am fost operata de medicul de garda, chirurgul Andrei, care mi-a gasit in abdomen un material textil , o compresa..."

SI UN OBIECT METALIC

Marianei Dobre ii era insa in continuare rau. Si-a facut un control tomograf la Spitalul Militar Pitesti, iar aici, surpriza. "Medicii au constatat prezenta unor corpuri straine si a unui corp metalic de 52 de milimetri. In aceeasi zi am fost reoperata de dr. Marian Andrei, operatie la care a participat si dr Georgeta Dragoi". Si ca si cum nu era de-ajuns suferinta ei, i s-a imbolnavit si copilul, care fusese alaptat la sanul infectat. "A facut infectie abdominala, urmata de pneumonie si alte complicatii".

A PATRA OARA

In seara zilei de 15 februarie, Mariana Dobre a ajuns la chirurgie pentru a patra oara in ultima jumatate de an. Operatia a durat pana in jurul orei 2.00 noaptea, chirurgul Marian Andrei fiind nevoit sa intervina pentru ca i s-a spart un intestin. De fapt, pacienta slabita a facut si peritonita.

COMPRESA PIETRIFICATA

Pe Mariana Dobre am gasit-o ieri pe un pat din reanimarea Spitalului Judetean. Vegheata indeaproape de sotul ei, femeia arata ca un copil, foarte slaba si alba ca varul. Familia vrea acum sa duca un razboi cu doctorita care i-a pus viata in pericol. Dr Marian Andrei, medic chirurg la Spitalul Judetean, ne-a spus: "Bolnava se afla in stare critica . Are sanse sa scape cu viata, dar sa vedem cum evolueaza. Am operat-o intr-adevar de doua ori. La prima interventie nu am vazut cel de-al doilea material textil pentru ca se pietrificase".

VOI SUPORTA LEGILE IN VIGOARE

Pe doctorita Georgeta Dragoi am gasit-o la cabinetul sau particular de ginecologie. A tinut sa precizeze ca nu-i facem nici un bine pacientei daca relatam cazul in presa. "Da, este adevarat. Eu am uitat compresele acolo. Problema a aparut pentru ca starea si evolutia ei au fost mai dificile. Sunt si astfel de cazuri care merg mai dificil... Chiar daca pare simplist ceea ce spun, cine nu munceste nu greseste. Voi suporta legile in vigoare. Nu cred ca sunt singurul medic caruia i se intampla asa ceva".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea