Social

#pensionare #punct de pensie #salariu mediu brut

Comisia de munca: Barbatii se vor pensiona la 64 de ani, femeile, la 60

Comisia de munca din Camera Deputatilor a adoptat luni un amedament comun PSD-PNL prin care varsta de pensionare a femeilor sa fie de 60 de ani, iar a barbatilor de 64 de ani.

In absenta membrilor coalitiei, comisia a stabilit valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie.

Stagiul minim de cotizare va fi de 10 ani, iar cel complet de 30 de ani, potrivit deciziei comisiei.

Raportul final al Comisiei de munca va fi supus votului plenului Camerei Deputatilor, dupa adaugarea amendamentelor deputatilor.

Deputatii Coalitiei au parasit lucrarile Comisiei dupa ce Opozitia a dispus rediscutarea Legii pensiilor in intregime, nu doar articolul privind varsta de pensionare , care a fost vizat de cererea de examinare a lui Traian Basescu.

Parlamentarii  PDL, UDMR si UNPR au refuzat sa ia parte la lucrari, motivand ca nu doresc sa ia parte la o actiune ilegala , care incalca regulamentul Camerei si Constitutia , potrivit Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea