Social

Comedia cucereste centrul Capitalei

Festivalul Comediei Romanesti este in plina desfasurare. Bucurestenii pot vedea spectacole de teatru care descretesc fruntile, in sali, in cluburi si pe strada.

Comedia este in plina campanie electorala. Zeci de artisti candideaza la un loc in consiliul vocal al rasului, pana pe 24 mai, cand se incheie cea de-a sasea editie a festCO. La cea mai importanta sectiune, cea oficiala, concureaza piese regizate de Gelu Colceag, Alexandu Dabija si Gianina Carbunariu, iar in sectiunea „Off" vor fi prezentate spectacole stradale si de stand-up comedy.

Ionesco de doua ori


In sectiunea oficiala s-au inscris „Ultima ora" de Mihail Sebastian, in regia lui Gelu Colceag, „OO!" dupa Ion Creanga, in regia lui Alexandru Dabija, si „Sado-Maso Blues Bar" de Gianina Carbunariu, dupa un text de maria Manolescu.

Celelalte spectacole concurente sunt „Jacques sau supunerea" dupa Eugen Ionesco, in regia lui Florin Fatulescu, si „Ionesco - cinci piese scurte" de Alexandru Dabija.
Juriul este format din Dan C. Mihailescu, Ileana Lucaciu, Crina Muresan, Puiu Antemir si Radu Nica.

In cadrul Galei de premiere, care va avea loc pe 24 mai la Teatrul de Comedie , vor fi acordate premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cel mai bun actor si cea mai buna actrita in rol principal. Spectacolele din sectiunea „Off" a festivalului sunt montate in zona Centrului istoric, pe strazi sau in baruri.

Nu ratati!

Marti, 20 mai, ora 19.00, Teatrul de Comedie - „Fii cuminte, Cristofor!", regia Diana Lupescu
Miercuri, 21 mai, ora 20.30, Scena festCO (str. Smardan nr. 29) - „Fior d’amor in Bucuresci", regia Mihai Malaimare
Joi, 22 mai, ora 19.00, Teatrul Mic – „Jacques sau supunerea", regia Florin Fatulescu
Vineri, 23 mai, ora 19.00, Teatrul Odeon - „Ionesco – cinci piese scurte", regia alexandru dabija

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea