Social

#colegiul farmacistilor #cutii #covid-19 #paracetamol

Colegiul Farmacistilor: Paracetamol cu ratia. Doar doua cutii de persoana

Colegiul Farmacistilor a facut un apel in ceea ce priveste aprovizionarea si eliberarea paracetamolului, in perioada starii de urgenta.

Presedintele Colegiului, Dumitru Lupuleasa, a declarat ca in ultimele zile, consumul de paracetamol s-a dublat, astfel incat rugamintea sa catre farmacisti si pacienți este sa nu solicite si sa nu elibereze mai mult de 2 cutii pentru o persoana.

"Facem un apel la responsabilitate in ceea ce priveste aprovizionarea si eliberarea paracetamolului in perioada acesta. Pentru a a avea cat mai multa lume acces, rugamintea colegiului farmacistilor catre farmacii si pacienți este de a nu solicita si farmacistii de a nu elibera mai mult de 1-2 cutii. Stocuri exista la nivel de farmacii si depozite, insa consumul s-a dublat in ultima perioada si există pericolul de a ramane cu pauze in aprovizionare si nu dorim acest lucru," a declarat Dumitrui Lupuleasa, pentru Stirile Pro TV.

De ce este paracetamolul atat de cautat in aceasta perioada

Presedintele Colegiului Farmacistilor a spus ca paracetamolul este atat de cautat in aceasta perioadă pentru ca acest medicament este inclus in schema de tratament pentru Covid-19, la formele usoare.

"In schema de tratament pentru Covid-19, la formele usoare, exista paracetamolul ca si tratament si atunci toata lume adorete sa aiba si sa aiba mai mult decat in mod obisnuit. Responsabilitatea noastra legala si morala este sa asiguram accesul tuturor pacientilor la medicamente, mai ales in contextul acestei pandemii de COVID 19," a mai precizat Dumitru Lupuleasa.

Sursa: Stirile Pro Tv

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.