Social

#deces Teodora Maftei #colectiv #Teodora Maftei

#Colectiv. Mesajul cutremurator al fratelui Teodorei Maftei, jurnalista moarta in incendiul de la Colectiv

La un an de la tragedia din Colectiv, fratele Teodorei Maftei, jurnalista de la Pro TV care si-a pierdut viaaa în urma incendiului care a lasat rani adanci in inimile romanilor, a postat un mesaj cutremurator pe Facebook!


„O dimineata de octombrie....un telefon pe care oricum il asteptam...dar....un telefon ce avea sa schimbe totul....
-"Avem un necaz in familie, Teo e la spitalul de arsi"... secunde de procesare apoi tipic pentru mine o groaza de intrebari catre tata, era o pornire launtrica, spontana, care in ignoranta mea nici nu ajuta la ceva, era doar instinctul de conservare...Adrenalina maxima, ca si cum nimic nu mai conta, doar o mobilizare mentala generala , instinctuala pentru a face fata momentului...

...

Ma luptam cu timpul, te certam, te uram, te rugam, am retrait copilaria, cum ne jucam, cum ne certam, cum ne bucuram, cum atunci ca si acum stau cu poza ta in mana, amintirile noastre....ele sunt vii......Zile...Doar o lupta feroce in care singura mea arma era vointa si dorinta de a te smulge de pe patul ala de spital...Oamenii se duceau in alta lumea, prietenii tai...colegii tai....Nu aveam timp sa caut vinovati, nu mai aveam timp sa analizez oamenii cu care intram in contact asa cum faceam de obicei.....doar un frate care asa cum stia el incerca sa-si salveze sora, sa o mobilizeze si sa o remonteze asa cum mai facusem....

...

Apoi a incremenit totul. Un alt telefon....mamica noastra...
„- Esti singur!”......secunde mute si un raspunsul meu venit singur de undeva: "Nu mama, nu sunt singur!"......Daca ar trebui sa descriu momentul as spune doar atat: linistea de dinaintea furtunii.

...

Un an in care lumea nu a inteles ca a fi sincer, afi cinstit, a avea cuvant, a avea coloana vertebrala, a fi harnic, a-ti urma pasiunile, taria de caracter nu tin de ideologii si nici de regimuri sau diferite perioade istorice ci de tine ca individ; le ai sa nu le ai.

Un an ce mi-a aratat ca simpatia nu inseamna si sinceritate; un an in care mi s-a intarit convingerea ca ceea ce ne ucide si la propriu si la figurat e comoditatea, delasarea si indolenta noastra.

Un an..........” sunt cateva din afirmatiile fratelui Teodorei Maftei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea