Social

# colectare selectiva #deseuri

Colectarea selectiva: cum colectam deseurile la birou?

Ca parte a unei abordari ecologice si responsabile, este mai intâi necesar sa ii sensibilizati pe angajati cu privire la reciclarea deseurilor si sortarea selectiva pentru a optimiza colectarea si reciclarea deseurilor din cadrul firmei sau companiei care va apartine. Apoi, trebuie sa va calificati si sa va identificati nevoile in functie de dimensiunea afacerii, de numarul de utilizatori si asa mai departe.

Reciclarea este extrem de importanta pentru prezervarea resurselor si salvarea planetei. La birou, puteti incepe procesul de reciclare cu introducerea sortarii prin cosuri gunoi colectare selectiva.

Un gest simplu pe care il facem adesea acasa, dar care este inca mult prea marginal si anecdotic la locul nostru de munca. Odata luata decizia de a configura sortarea selectiva in cadrul companiei dumneavoastra, trebuie sa alegeti tipul de cos: cosuri gunoi inox, containere sau insula de sortare.

Care este cea mai buna solutie pentru a optimiza sortarea deseurilor?

Determinati natura deseurilor cu care va confruntati la locul de munca. Numarul de angajati prezenti va face posibila identificarea volumului de deseuri generat de companie precum si sistemul care urmeaza sa fie pus in functiune ulterior. Alegeti apoi numarul si dimensiunea cosurilor, pubele si europubele necesare pentru colectare. Cautati in cadrul companiei cele mai relevante locatii. Evaluati frecventa optima a rundelor de colectare selectiva. Propuneti personalului angajat un plan de actiune si de constientizare. Doar respectând punctele de mai sus, veti avea apoi toate datele pentru a va lua decizia.

Ezitati intre diferite optiuni: insula de colectare selectiva, statie de colectare selectiva sau cos de gunoi de birou? Gânditi-va la urmatoarele trei aspecte:

1. Unde vor fi instalate?

Identificati zonele pentru a sti unde veti putea instala cosurile de colectare selectiva. Intr-adevar, ca si plasarea unui produs intr-un supermarket, amplasarea cosului de colectare selectiva este esentiala pentru eficacitatea sa viitoare. Utilizatorii trebuie sa-l poata accesa usor si rapid. Locatia va defini si designul si materialul cosurilor. Pentru companii, va recomandam cosurile din inox, cu un design mult mai elegant, fara a le fi stirbita practicitatea.

2. De catre cine vor fi folosite?

Inainte de a alege modelul de cos de reciclare, trebuie sa determinati numarul de persoane susceptibile de a-l folosi. De ce ? Ei bine, pentru ca numarul de utilizatori este cel care va determina volumul pe care trebuie sa-l aiba fiecare cos.

3. Ce deseuri vor fi colectate si sortate?

Dincolo de simpla sortare hârtie/plastic, unele firme si companii vor avea nevoi mai specifice. De exemplu, deseuri organice, cartuse de cerneala, metal, baterii, pahare, tigari, conserve, capsule de cafea… Cosurile de sortare specifice vor intra apoi in joc: reciclarea corporativa va fi mult mai simpla si distractiva, deoarece exista un cos pentru fiecare tip de deseu!

In sfârsit, un punct important de luat in considerare: colectarea selectiva poate functiona doar prin obtinerea sprijinului utilizatorilor, iar pentru asta punctele dumneavoastra de colectare trebuie sa fie atractive, practice si usor de utilizat. In functie de fluxurile si natura deseurilor de tratat, tipul de organizatie care se va infiinta va fi diferit.

In sfârsit, nu uitati si de latura estetica a pubelelor de sortare selectiva: rasfatati-va cu pubele de designer, care vor deveni, de ce nu, adevarate elemente decorative! Un exemplu?

La sanito.ro exista un numar impresionant de cosuri de gunoi pentru colectarea selectiva. Puteti opta pentru un elegant SILKEBORG A sau B. Acesta este un concept modern de reciclare selectiva atât pentru acasa, cât si pentru birou. Acest set de cosuri pentru reciclare selectiva au un design unic si futurist. Cosurile interioare sunt colorate in conformitate cu nevoile si legislatia in vigoare. De asemenea, acest model poate fi personalizat cu semnele de reciclare, stickere, etc. Silkeborg sunt cosuri usor de curatat si de manipulat si pot fi disponibile in seturi de 1, 2 sau 3 pubele, in functie de cerinte si necesitati. Aceste cosuri colectare selectiva sunt potrivite atât pentru uz interior, cât si pentru exterior si pot fi amplasate in orice locatie moderna. Acestea sunt disponibile in doua dimensiuni: 30/35 litri si 50/60 litri(90x30x70 cm). Culorile si inscriptionarile pot fi personalizate.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea