Social

Coincidente vesele la TV

Cind OTV transmite un reportaj cu crawluri succesive de acest gen: Inmormintarea celor patru eroi, Urmeaza Gigi Becali - vorbim despre o gafa. Exista insa coincidente vesele intilnite in transmisiile televizate, ce pot submina inocent mesajul lor serios.

Eroi, locuri, intimplari

Exista oameni - eroi de reportaj sau reporteri - cu nume predestinate unui loc, unei intimplari. Exista locuri sau intimplari cu nume sau povesti predestinate, ce ne smulg un zimbet fata de potriveala cu numele implicatilor. Faptul e minor, scapa televiziunilor ce nu stiu sa rida. Dincolo de tehnica sofisticata, de mitul institutiei ce-si controleaza iesirile, omul strica perfectiunea. Mostrele de umor involuntar ale televiziunilor sint date de motivatia lingvistica a numelor romanesti de localitate sau om. In trecutul indepartat, numele acestea erau elementare: indicau exact profesia, porecla data de comunitate, iar tipul de indeletnicire a localnicilor dadea numele satului respectiv. Faptele relatate sint din secolul 21, actuale, pipaibile. De aceea, ai reveria unei invizibile intilniri a doua lumi si civilizatii. E o intoarcere in timp, de parca nimic nu s-ar fi intimplat de sute de ani de zile. Totul e privit insa cu ochii mintii de acum. Televizorul e de mare ajutor: pune intr-o ecuatie vremuri diferite.

Colectia de coincidente pe luna ianuarie

National TV: primarul Ursaciuc din Gura Humorului propune remedii la minus 20 de grade: Fragada si Afinata . Pe un ger de crapa pietrele, Petricioiu - PRO TV - ne vorbeste despre vinzarile de radiatoare, iar Hirtie, sef de santier, despre masurile de protectie legala. O stire de pe Realitatea TV a fost filmata de Tirziu, operator, iar Galusca este redactor al stirii despre condamnarea comunismului. Teo Trandafir il are drept creier al emisiunii pe Fetita Marius. Tarzan locuieste la Timisoara, bineinteles, dar intr-o masina parasita. Pe Antena 1, reporterul Podar ne arata o teava fisurata. Inspectorul CSM, care verifica judecatorii, are nume: Placinta. Prigoana vorbeste despre afaceri, prigoana si intoarcerea lui Bahmuteanu pe OTV.

Vedeta TVR Razboiu prezinta conflicte, lupte de strada, razboaie, stari conflictuale. Manechinele noastre Baguci si Dondoe cuceresc podiumurile de moda. O explozie sau o defectiune la gazele din Craiova e explicata de Ciocanescu. La intersectia dintre satele Gologani si Maluri il intilnim pe preotul care aduce moartea. Romania va fi reprezentata la bob - olimpiada de iarna - de Duminicel. Gheorghe Strimb povesteste despre incendiul din Cluj. Gros (PRO TV) dezvaluie tragedia din Brasov. Doctorul Bacalbasa ne spune cum a fost facut bucati cu ranga un tinar. Consiliera lui Basescu se numea Buric, iar demisia ei a fost prezentata de Mindruta. Au fost sau sint invitati la talkshowuri: Mazare, Catarama, Bivolaru, Vacaru, Lupoi, Pruna, Baban, Brinzan, Buzatu, Gusa. Chiar si primii trei oameni in stat au mesaje codificate: Vacaroiu, Basescu, Tariceanu. Purtatorul de cuvint al unei primarii este Marginean si ia atitudine fata de periferii. Balaceanu - PRO TV - rimeaza cu subiectul sau: baia turceasca. Ciocirlan - TVR - relateaza despre Incordarea continua. Pe strada Voinicilor, TIR-istii trec cu viteze asa de mari, de darima casele. Craciun analizeaza banii de cadouri. Chelu este investitorul pe piata de capital (Realitatea TV). Turturica este in Prim-plan (TVR 1). Ureche de la A1 ne implica in bucata de gheata uriasa ce ameninta Tulcea. Pe A3, Paduret da legatura la vremea rea prezentata de Zgribcea. Pufulescu observa absenta lui Tariceanu de la Guvern pe Realitatea. Primarul Varza face patinoar pentru satenii din Dragalina. Gilca este seful judecatorilor. Ciuperca a fost lucrat pe la spate de colegii din Consiliul Judetean.

Si sa nu uitam, Realitatea a fost cumparata de Vintu, prin Dobinda, de la cipriotii care au luat-o de la Prigoana.

Lista o putem completa in fiecare zi

Privim subiectul si titrajele constiincioase ale emisiunilor. Atunci, putem citi, daca ne putem distanta de mesaj, chiar inversul relatarii. Gravul, fara nici o intentie vadita, dezlantuie nevinovata bascalie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea