Social

#gripa #romania #cod rosu

Cod rosu pentru gripa sezoniera

Specialistii europeni au pus Romania sub cod rosu de gripa. Virusul B, care provoaca gripa de sezon, a afectat mai mult de 100 de romani in ultima saptamana.

"Exista un cumul de cazuri in judetele Iasi, Arad, Hunedoara, Prahova si in municipiul Bucuresti. In judetele din Moldova se constata o predominanta a cazurilor de gripa cu virus B", se arata in raportul realizat de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, citat de Gandul.info.

In saptamana 7 - 13 februarie, au fost diagnosticate 104 cazuri de gripa din totalul de 298 inregistrate de la inceputul sezonului ( octombrie 2010 ).

Virusul gripal de tip B nu da simptome foarte grave, insa se raspandeste foarte repede, mai ales in colectivitati. Medicii recomanda vaccinarea antigripala pentru persoanele din grupele cu risc crescut.

“In general determina imbolnaviri mai blande, deci forme usoare de imbolnavire , cu aceeasi simptomatologie pe care o stim si de la gripa A”, a precizat Dr. Florin Rugina, seful Spitalului de Boli Infectioase Constanta, citat de Antena3.ro.

In ultimele patru luni, virusul gripal a provocat cincisprezece decese in Romania. De la inceputul sezonului, aproape 100.000 de romani au fost diagnosticati cu infectii respiratorii acute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea