Social

#avalanse Romania #avalanse Fagaras #cod rosu de avalanse #ninsori #ger

Cod rosu in Romania!

 

Meterologii au anuntat in perioada 22.01.2016, ora 20 – 23.01.2016, ora 20, vreme deosebit de rece, geroasa, mai ales la munte. Salvamontistii avertizeaza turistii sa nu efectueze ascensiuni pe trasee turistice, in zona Balea, la peste 1.800 de metri altitudine, in nordul Muntilor Fagaras, din cauza riscului mare de producere de avalanse.

Serviciul Regional de Prognoza a Vremii Sibiu a anuntat ca in aceasta dimineata, ca stratul de zapada masura 150 cm la Balea Lac, 108 cm la Vf. Omu, 34 cm la Sinaia, 28 cm la Predeal si 27 cm la Fundata. Zapada cazuta in ultimele 24 de ore este insemnata (circa 60 cm nou depusi in platforma statiei Meteorologice), dar pe vai depozitele formate sunt mai consistente.

„Zapada este pulver, usoara si fara coeziune si s-a adaugat celor circa 20 cm de zapada usoara deja existenti; sub acest strat, zapada este mai compacta, sunt prezente cruste de gheata si cristale fine, iar spre sol cristale tip cupa”, au precizat meteorologii. In aceste conditii, riscul declansarii de avalanse de dimensiuni medii si mari este mare.

In Muntii Bucegi, riscul producerii de avalanse este insemnat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea