Social

#cod rosu de inundatii #avertizare inundatii #inundatii #romania

COD ROSU de inundatii in Romania!

Romania se afla sub cod rosu de inundatii. Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), se afla sub cod rosu de inundatii localitatile de pe raul Lotru. Mai exact judetul Valcea, deoarece aici creste debitul apelor peste limita de pericol.

 

Potrivit avertizarii, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada, evolutiei formatiunilor de gheata si propagarii, se vor produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raul Lotru in aval de Bradisor.

De asemenea, a mai fost emisa o o avertizare cod rosu si pentru raul Motru in judetele Gorj si Mehedinti.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a transmis ca vor fi inregistrate inundatii, scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol in bazinul raului Motru, amonte S.H. Brosteni.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, marti dimineata, avertizari Cod portocaliu de inundatii, valabile pe rauri din patru judete, pana la ora 12:00.

Potrivit sursei citate, ca urmare a precipitatiilor lichide inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada, evolutiei formatiunilor de gheata si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Inundatie pe raul: Lotru - bazin aval Ac. Bradisor (judetul Valcea), pe raurile din bazinul hidrografic Jiul de Vest - bazin amonte S.H. Iscroni (judetul Hunedoara) si pe raul Motru - bazin aval S.H. Tarmigani - amonte confluenta cu raul Cosustea (judetele Gorj si Mehedinti).

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognozele hidrologice pentru fenomen imediate. 

Luni a fost emisa o avertizare cod portocaliu si cod galben, valabila pana joi dupa-amiaza, pentru mai multe bazine hidrografice din toata tara.

In intervalul 04.01.2021 ora 18:00 - 05.01.2021 ora 12:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Cerna - afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Caras Severin), Jiu - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sadu - amonte S.H. Rovinari, Gilort - bazin amonte S.H. Tg. Carbunesti (judetul Gorj), Motru - bazin amonte S.H. Tarmigani, (judetele: Gorj si Mehedinti), Cosustea (judetul Mehedinti), Oltet - bazin superior (judetele: Gorj si Valcea), Olt - afluentii aferenti sectorului aval confluenta Lotru - amonte Ac Ionesti (judetele: Valcea si Arges), se arata in avertizarea emisa de INGHA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea