Social

# instalatie oxigen # Spitalul Targu Carbunesti #Cod rosu de interventie #oxigen

Cod rosu de interventie la Spitalul Targu Carbunesti! Doi bolnavi au decedat dupa ce instalatia de oxigen s-a stricat

A fost activat planul rosu de interventie dupa ce instalatia de oxigen a Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti, judetul Gorj s-a stricat in aceasta dimineata. Doi pacienti si-au pierdut viata.

 

Peste 150 de pacienti sunt internati in spitalul de suport Covid, dintre care 15 in sectia ATI. Cu toate acestea, aproximativ 80-90 dintre acesti pacienti au nevoie de suport repsirator.

Pacientii aflati in stare grava, la ATI, au au fost mutati in ambulantele chemate la fata locului, pentru a li se administra oxigen din butelii. 

Planul Rosu de Interventie a fost activat imediat la nivelul judetului Gorj.

"Instalatia de oxigen a clacat. Pacientii sunt trecuti pe tubul de oxigen. Am trecut la planul rosu. Personalul medical alearga cu bolnavii intre sectii. 15 sunt in ATI, in total 100 de pacienti. Spital suport Covid", a spus prefectul judetului Gorj, Marcel Iacobescu, la Digi24.

Pacientii cu cel mai mare risc vor fi mutati la o sectie a Spitalului Judetean Targu-Jiu.

"Firma de mentenanta a dat ca timp de interventie doua ore. In acest moment, personalul medical face tot ce e posibil ca vietile oamenilor sa nu fie puse in pericol

A clacat instalatia, aparatul care produce oxigen, toti bolnavii sunt lipsiti de oxigen. Luam in calcul sa evacuam o sectie de la spitalul Targu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulante din zona.

(...) Nu stiu acum de ce a cazut instalatia de oxigen, dar probabil suprasolicitarea a dus la aceasta situatie.

Pacientii au fost trecuti pe tuburi de oxigen in ambulanta", a declarat prefectul.

La fata locului au fost trimise ambulante si butelii de oxigen din judetele vecine, a declarat Raed Arafat pentru digi24.ro.

"Nu avem cum sti ca se va defecta stocatorul. Ce sa se inlocuiasca? Stocatoarele sunt puse recent, nu sunt vechi, sunt pe contracte cu firme. Sa vedem de ce s-a defectat. La acest moment, au reactionat foarte bine si s-au mobilizat", a declarat Raed Arafat.

Doi pacienti au decedat

Doi dintre pacientii alfati la ATI au decedat din cauza lipsei de oxigen. Spitalul Targu Carbunesti a ramas fara oxigen in jurul orei 6:34, iar cei doi pacienti au decedat in jurul orei 6:50.

Potrivit medicilor de la ATI, spune el, oamenii ar fi fost gasit decedati ”la catva timp” dupa defectiune, iar cauza ar fi fost lipsa de oxigen, potrivit antena3.ro.

Prefctul judetului sustine ca, din cate stie, ”trecerea de la instalatia de oxigen pe tuburi de oxigen s-a facut imediat”.

Sursa foto: radioinfinit.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea