Social

# vreme real #lapovita #cod galben #cod portocaliu #ninsori #romania #iarna

COD PORTOCALIU de vreme rea in Romania! Pana cand va tine iarna

Iarna s-a batut din nou peste teritoriul Romaniei. Lapovita si ninsoare au pus stapanire pe tara noastra. afla pana cand va dura aceasta perioada de vreme rea.

Potrivit atentionarii emise de ANM, vremea rea va continua pana pe 25 martie, la ora 18:00. In acest interval sunt vizate fenomene de racire accentuata, ninsori, lapovita si intensificari ale vantului.

„In intervalul mentionat, vremea se va raci accentuat in toata tara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie.

Aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii. La munte va ninge, in centrul, nordul si nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a noptii de duminica spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare si in restul tarii. Se va depune strat de zapada, mai consistent indeosebi in zonele de munte si in regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vantul va prezenta intensificari, cu viteze in general de 50…60 km/h, mai mari in regiunile sudice – sud-estice si la munte. Local si temporar va fi viscol.”, se arata in atentionarea emisa de ANM.

Cod portocaliu in  Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si Carpatii Meridionali

“In intervalul mentionat, in Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si Carpatii Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zapada va fi consistent.

Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 40...55 km/h, iar in Carpatii Meridionali, in judetele Olt si Teleorman, precum si in sudul judetelor Valcea si Arges, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.”, avertizeaza ANM.

Cod Galben de vreme rea in: Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei, Carpatii Orientali, Muntii Apuseni si sudul Transilvaniei

“In Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei, vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55...75 km/h. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, cu depunere de strat de zapada, dar trecator si ploaie, favorizand formarea poleiului.

In zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Apuseni, precum si in sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10...20 l/mp) si se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 50...60 km/h, iar in zona montana inalta rafalele vor depasi 70...90 km/h, viscolind ninsoarea.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea