Social

#cod portocaliu de vreme rea #cod galben #cod portocaliu #vreme rea # ploi torentiale

Cod Portocaliu de vreme rea in aproape toata tara!

Codul portocaliu de vremme rea a fost extins astazi pentru o mare parte din tara. Vremea rea va continua insa si in zilele uratoare, cand ploile vor face ravagii in toata tara, potrivit ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 19 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 02:00, Romania se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea. In acest interval se vor semnala ploi torentiale insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica accentuata.

„In dupa-amiaza zilei de vineri (19 iunie) si in prima parte a noptii de vineri spre sambata (19/20 iunie), in Maramures, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul si nordul Munteniei, precum si in zonele montane, vor fi intervale cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse, 50...80 l/mp. Vor fi si vijelii, descarcari electrice si grindina.”, anunta ANM.

In restul teritoriului este in vigoare un cod galben de vreme rea, valabil pana pe 20 iunie, ora 10:00.

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00, romania se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea.

„In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp.”

Gradul de instabilitate atmosferica se va mentine accentuat in cea mai mare parte a tarii si in prima parte a saptamanii viitoare, mai anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea