Social

#inundatii #cod portocaliu de ploi #avertizare meteorologica #ploi romania

Cod portocaliu de ploi in 12 judete din Romania

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o avertizare cod portocaliu.

In intervalul 28 mai, ora 17.00 - 29 mai, ora 12. 00, in judetele Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Braila, Buzau, Prahova, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, pe arii extinse se vor acumula cantitati de apa de peste 50 l/mp. In celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe suprafete mai restranse si cu o intensitate mai mica.

In schimb, ramane in vigoare codul galben de ploi, valabil Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Brasov, Covasna, Harghita, Bistrita-Nasaud, Mures, Maramures, Suceava, Botosani si Iasi. Codul este valabil pana marti, 29 mai, ora 16.00.

In Muntenia, Dobrogea, Moldova, precum si in sud-estul Transilvaniei si zona Carpatilor Orientali va ploua abundent, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii relativ extinse 20-25 l/mp si izolat 40-50 l/mp. Vor fi posibile descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea