Social

#cod portocaliu de inundatii #atentionare #inundatii

Cod portocaliu de inundatii, pentru 10 judete, in urmatoarele zile

Hidrologii de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au emis o avertizare de cod portocaliu de inundatii, valabil pentru mai multe judete din tara.

Codul portocaliu este valabil pe mai multe rauri din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Buzau, Neamt, Bacau, Vrancea, Iasi, Vaslui si Galati. Atentionarea este valabila in intervalul joi, 2 iunie, incepand cu ora 16:00 si pana sambata, 4 iunie, la ora 12:00.

INHGA a instituit cod portocaliu de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna si Brasov, Buzau bazin superior (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Barlad superior si afluentii sai din judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati, Bahlui – bazin superior – judetul Iasi, afluentii mici aferenti cursului inferior al Siretului si cursului mijlociu si inferior al Prutului (judetele Vrancea, Galati si Vaslui), potrivit mediafax.ro.

Totodata, este în vigoare o avertizare cod galben de inundatii pana sambata la ora 18.00 pe raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Arges, Arges superior (judetele Arges si Dambovita), Ialomita – bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova), Buzau - bazin superior si afluenti (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Suceava, Moldova, Bistrita (judetele Suceava, Harghita, Neamt si Bacau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Barlad (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati), Jijia si Baseu (judetele Botosani si Iasi), afluentii mici aferenti cursului inferior al Siretului si cursului mijlociu si inferior al Prutului (judetele Vrancea, Galati si Vaslui).

Hidrologii avertizeaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor aflate sub incidenta codurilor.

Sursa foto: telegrafonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea