Social

#inundatii #avertizare #cod portocaliu # cod galben de inundatii

Cod portocaliu de inundatii in mai multe judete

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare hidrologica de Cod portocaliu si doua de Cod galben de inundatii pentru 17 judete din nordul, nord-estul, estul, sud-estul si zona central-sudica a tarii. Avertizarea este valabila pana astazi la ora 18.00.

Hidrologii au atentionat ca vor fi, de asemenea, scurgeri masive pe versanti, torenti si paraie, iar debitele unor rauri ar putea depasi cotele de inundatie.

Codul portocaliu de inundatii este valabil pentru raurile Cerna, din judetul Caras Severin, Jiul superior, din judetele Hunedoara si Gorj, afluentii Jiului din judetele Gorj si Mehedinti,si afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.

Incepand din aceasta dimineata se va institui Cod galben de inundatii si pe raurile Arges, Dambovita, Ialomita si Prahova.

Codul galben de inundatii, emis ieri, se va mentine si pentru raurile Viseu, Iza, Lapus (Maramures), Tur (Satu-Mare), Somesul Mare (Bistrita-Nasaud), Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru (Salaj, Satu-Mare, Bihor), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (Timis si Caras Severin), Jiul superior si afluentii sai (Hunedoara, Gorj si Mehedinti) si afluentii Oltului din Gorj, Valcea si Olt.

Sursa foto: kanald.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea