Social

# cod portocaliu avertizare meteo #vijelii #anm #vremea #starea vremii #canicula #furtuna # ploi torentiale

Cod portocaliu de canicula si de furtuni puternice! Ce se intampla in Capitala

Vremea se schimba, dar nu scapam de canicula pana maine, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Astazi vremea va ramane caniculara in sudul tarii, unde temperaturile vor ajunge pana la 38-39 de grade Celsius. In schimb, incepand cu ora 12:00 sunt anuntate furtuni si vijelii pentru intreaga tara. Cea mai mare parte a Romaniei se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea. Iata la ce trebuie sa ne asteptam in urmatorul interval si cum va fi vremea in Capitala.

COD PORTOCALIU de canicula

Pentru astazi, 5 august, este in vigoare un avertisment de tip cod portocaliu de canicula si disconfort termic deosebit de accentuat.

„In judetele Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 38 si 40 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

Pentru acelasi interval, ANM a emis si un cod galben de canicula si  disconfort termic ridicat.

„In sudul si sud-estul tarii, disconfortul termic va fi ridicat si va fi canicula, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 34 si 38 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vijelii puternice, grindina si averse torentiale

Aproape toata tara, cu exceptia litoralului si a zonei din Dobrogea, se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de vijelii puternice, grindina de medii si mari dimensiuni, averse torentiale. Avertizarea este valabila in intervalul 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00.

“La inceput in Banat, Crisana, Maramures, iar dupa-amiaza si noaptea mai ales in Transilvania, Oltenia, Moldova si Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descarcari electrice, averse torentiale si grindina, indeosebi de medii si mari dimensiuni. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe alocuri 40...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vijelii si ploi torentiale

In intervalul 05 august, ora 21:00 – 06 august, ora 06:00, judetele Ilfov, Calarasi, Tulcea si Constanta se afla sub avertizare de tip cod galben de vijelii, descarcari electrice, averse torentiale, grindina.

“In intervalul mentionat, vor fi perioade cu vijelii, frecvente descarcari electrice, averse torentiale si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 25...30 l/mp.”, anunta ANM.

Vremea continua sa se raceasca

In intervalul 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 10:00, vremea continua sa se raceasca si vor fi frecvente dfenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata in toata tara.

„In intervalul mentionat, in estul si sud-estul tarii, dar si in zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 25...40 l/mp.”, anunta ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 5 august, ora 10:00 – 6 august, ora 09:00 vremea va fi caniculara, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu dezvoltari noroase convective mai ales in orele serii, cand vor fi posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descarcari electrice, averse torentiale si grindina. Temperatura maxima va fi de 36...37 de grade, iar cea minima de 19...20 de grade.

In schimb, in interavalul 6 august, ora 09:00 – 7 august, ora 10:00, valorile termice vor fi in scadere. Temporar innorarile vor fi accentuate si in cursul zilei vor fi posibile averse, descarcari electrice si intensifi cari ale vantului. Temperatura maxima va fi de 31...32 de grade, iar cea minima de 17...19 grade.

Sursa foto: bzi.ro, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea