Social

# cod canicula #vremea luni #vremea azi #avertizare meteo #vremea bucuresti

Cod portocaliu de canicula, luni si marti! Harta judetelor afectate

Zece judete vor avea maine parte de temperaturi de foc maine si poimaine, in timp ce restul tarii se afla sub avertizare de cod galben. Temperaturile vor depasi 30 de grade, iar indicele de confort termic va depasi 80 de unitati in zonele de campie si podis. 

Vara nu se da deloc plecata, asa ca vom intra in toamna cu temperaturi demne de mijlocul lunii iulie. Astfel, meteorolofii anunta ca luni şi marţi, valul de căldură va persista în toate regiunile, instituindu-se cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi îndeosebi în zonele de câmpie şi de podiş.

În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui, unde va fi instituit cod portocaliu de caniculă, vor fi temperaturi maxime de 37 - 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

La Bucuresti este cod galben de canicula, insa temperatura resimtita va fi de peste 35 de grade, avand in vedere si weekendul calduros. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea