Social

#cod portocaliu #cod portocaliu canicula #canicula #cod portocaliu vreme

Cod portocaliu de canicula in Bucuresti si 11 judete

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de canicula pentru Bucuresti si alte 11 judete din sudul si sud-vestul tarii. Avertizarea este valabila de luni, 9 iulie, pana marti, 10 iulie.

In acest interval de timp, canicula se va intensifica in mare parte din Oltenia si local in Muntenia. In aceste zone, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade Celsius si pe arii restranse 39 de grade.

In 9 si 10 iulie, ramane in vigoare si avertizarea Cod galben emisa zilele trecute de ANM pentru regiunile vestice, sudice si estice. Temperaturile maxime vor atinge valori de 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in cursul noptii de marti spre miercuri. Vor fi descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, averse ce pot depasi pe arii restranse 20-25 l/mp si izolat caderi de grindina. Aceste fenomene vor fi mai frecvente in regiunile nordice, estice, sudice, precum si la munte.

Sursa foto: meteoromania.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea