Social

# cod portocaliu de canicula #cod portocaliu #canicula

Cod portocaliu de canicula! 40 de grade la umbra!

Pentru miercuri si joi, Administratia Nationala de Meteorologie a emis inca de marti o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat valabila pentru Capitala si sase judete din sudul tarii. Alte 17 judete din tara se afla sub incidenta codului galben de canicula.

Potrivit ANM, miercuri, 29 iulie, si joi, 30 iulie, valul de caldura se va intensifica in regiunile sudice si estice, unde va fi instituit un cod galben. in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei si in partea continentala a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, se vor atinge temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar joi, 30 iulie, izolat se vor inregistra valori in jurul a 40 de grade si, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. in aceste zone se va institui cod portocaliu.

In dupa-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, indeosebi in centrul si nord-estul tarii, precum si in zonele de munte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea