Social

#cod galben de vreme rea #atentionare meteo #vijelii #grindina #cod galben #anm # ploi torentiale

Cod galben de vreme rea: ploi torentiale, grindina si vijelii. Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de tip cod galben de vreme rea pentru mai multe judete din tara. Sunt asteptate vijelii, ploi torentiale si caderi de grindina.

 

In intervalul 04 august, ora 16:00 – 05 august, ora 12:00, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in mai multe zone ale tarii.

“In intervalul mentionat in Banat, Crisana, vestul Olteniei si in zona Carpatilor Occidentali vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii, frecvente descarcari electrice si local averse ce vor avea si caracter torential. Izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp.

In cursul zilei de marti (04 august) in regiunile vestice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezela (ITU) va atinge pe arii restranse pragul critic de 80 de unitati”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea