Social

#atentionare meteo #intensificari ale vantului #descarcari electrice #vijelii #cod galben #furtuni #cod galben de vreme rea

COD GALBEN de vreme rea: grindina, vijelii, descarcari electrice! Ce zone sunt afectate

ANM a emis o atentionare cod gaben de vreme rea, in care sunt vizate vijelii, caderi de grindina si descarcari electrice.

In intervalul 15 mai, ora 13:00 – 16 mai, ora 03:00 sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica accentuata in 13 judete ale tarii.

“In intervalul mentionat, la inceput in nord-vestul si centrul tarii, iar spre seara si noaptea si in jumatatea nordica a Moldovei, instabilitatea atmosferica se va accentua si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 60-70 km/h, iar in zona inalta de munte peste 80-90 km/h, vijelii, caderi de grindina si averse ce pot avea si caracter torential. Punctiform cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp.”, anunta ANM.

ANM mai informeaza ca “astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse si in intervale de timp mai scurte.”


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea