Social

# vremea in romania #atentionare meteo #avertizare ANM #cod galben #vreme rea #ploi #vremea # ploi torentiale

Cod galben de precipitatii si instabilitate atmosferica! Care sunt zonele afectate si ce se intampla in Bucuresti

Administratia Nationala de Meterologie (ANM) a emis si pentru astazi, 17 iunie, doua avertizari de tip cod galben de vreme rea. Totodata, ANM anunta ca ploile vor continua si in urmatoarele zile pe teritoriul Romaniei.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 17 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 21:00 partea de sud-vest a Romaniei se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“Pe parcursul zilei de joi (17 iunie) in Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumatatea de sud a Crisanei si a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse si in sud-estul teritoriului.”, avertizeaza ANM.

In intervalul de valabilitate: 17 iunie, ora 21:00 – 18 iunie, ora 12:00 partea de est a Romaniei se afla sub avertizare de tip cod galben de ploi insemnate cantitativ. 

“In intervalul mentionat in Dobrogea, estul Munteniei si sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea si caracter torential si pe alocuri descarcari electrice. Cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 20...30 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.”, anunta ANM.

Pentru intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 22:00 ANM a emis o atentionare de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica in sudul, estul si centrul tarii. 

“In sudul, estul si centrul tarii va ploua abundent si vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...50 l/mp”, anunta ANM.

Vremea in Bucuresti

Joi vremea va fi in general instabila. In cursul dupa-amiezii de astazi vor fi perioade cu innorari accentuate, averse ce pot avea caracter torential (se vor inregistra cantitati de apa izolat de 10...15 l/mp) si descarcari electrice. Va ploua din nou in a doua parte a noptii si maine dimineata. In tot intervalul se vor cumula in medie 20..25 l/mp. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 25...26 de grade, iar cea minima de 14...16 grade.

Vineri vremea se va mentine in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi perioade cu averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi in medie 10...20 l/mp si posibil 30 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa intre 23 si 27 de grade, iar cele minime intre 14 si 16 grade, anunta ANM.

Surse foto: pexels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea