Social

#prognoza meteo #vijelii #ploi #vremea # cod galben vijelii #cod galben de ploi

Cod galben de ploi si vijelii. 31 de judete afectate

De astazi, de la ora 9.10, si pana miercuri, la ora 18.00, meteorologii au emis avertizare cod galben in 31 de judete, unde, in anumite intervale de timp, vor fi ploi torentiale, vijelii si descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi 20 de litri pe metru patrat.

In cele doua zile, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in zonele deluroase si montane, precum si in nord-vestul, centrul si local in estul tarii. Astfel, temporar se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si vor fi conditii de grindina, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat, mai ales in zona de munte, 40-50 de litri pe metru patrat.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Tulcea, Braila, Ialomita, Prahova, Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Neamt, Suceava, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Bihor, Arad si Caras-Severin. Sub avertizare cod galben vor fi si zone limitate din nordul judetelor Gorj, Valcea, Arges si Dambovita si din estul judetului Timis.

si in Bucuresti si celelalte zece judete neavertizate cu cod galben va fi instabilitate atmosferica, dar pe intervale mai scurte de timp, a precizat ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea