Social

#cod galben #ninsori #vant

Cod galben de ninsori si vant puternic in 11 judete

Vremea se raceste brusc in toata tara. 11 judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de ninsori si vant puternic.

 

Judetele Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Sibiu, Valcea, Brasov, Arges si Dambovita sunt, pana la ora 14:00, sub avertizare Cod galben de ninsori si vant puternic. In aceste zone se vor semnala ninsori moderate cantitativ si intensificari ale vantului in zona montana.

Avertizarea Cod galben a intrat in vigoare vineri, la ora 20.00, si este valabila pana sambata la ora 14:00.

“In intervalul mentionat temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii, iar mai ales in centru, sud-vest si in zona de munte cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15...20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.
Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in Transilvania si local in zonele de deal din Moldova, Muntenia si Oltenia.
Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor, dar mai ales in cele estice, sud-estice si vestice in general, cu viteze de 40...50 km/h, iar in zona montana inalta, rafalele vor depasi 60...70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

La finalul saptamanii vremea va deveni rece pentru aceasta data, cu temperaturi minime negative in toate regiunile.”, se arata pe pagina ANM.

Tot pana la ora 14:00, sambata este in vigoare si o informare de ninsori la munte, precipitatii mixte in zonele joase de relief, intensificari ale vantului.

“In cea mai mare parte a Carpatilor Occidentali si Meridionali va ninge, iar stratul de zapada nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a noptii de vineri spre sambata (20 /21 noiembrie) si in prima parte a zilei de sambata (21 noiembrie) in sudul si sud-vestul Transilvaniei, precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare si se va depune strat de zapada.”, precizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea