Social

#meteo #cod galben #inundatii

Cod galben de inundatii in centrul si vestul tarii

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de inundatii valabila pentru centrul si vestul tarii.

Se instituie cod galben pe raurile: Somesul Mic cu principalii afluenti (Somesul Cald, Gadalin, Aghires, Luna, Fizes) in judetul Cluj, pe Crasna judetul Salaj si Satu Mare.

Mai sunt afectate bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Barcau, judetele Salaj si Bihor , Crisul Repede, judetul Cluj si Bihor, Crisul Negru, judetul Bihor, Crisul Alb amonte Gurahont, judetul Arad si Hunedoara , Aries superior, judetele Alba si Cluj, dar si Tarnava Mica curs superior, judetul Harghita si Mures .

Codul este valabil si pentru Strei si afluenti in judetul Hunedoara, Timis superior si afluenti in judetele Hunedoara si Covasna, Barzava , Caras, Nera judetele Caras-Severin si Timisoara, Jiu superior si mijlociu in judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti.

Cotele de atentie vor fi depasite si pe Oltul superior si cu afluentii sai (Homorodul Mare, Homorodul Mic, Raul Negru, Covasna, Baraolt, Varghis, Sercaia), judetele Harghita, Covasna, Brasov, afluentii Oltului inferior in judetele Gorg, Valcea si Olt, pe afluentii Argesului - curs superior, din zona de deal si munte judetul Arges.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea