Social

#canicula #temperaturi #soare #bucuresti

Cod galben de canicula pentru 15 judete si municipiul Bucuresti

Meteorologii au emis o atentionare cod galben pentru toate judetele din Campia de Vest si Campia Romana . In aceste zone, temperatura va atinge frecvent 37-38 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80. Codul galben intra in vigoare astazi la ora 14.00 si expira vineri la ora 20.00.

In cursul zilelor de astazi si de vineri, 14 si 15 august, vremea va fi caniculara dupa-amiaza in majoritatea localitatilor, cu deosebire in zonele de campie.

Cele mai afectate vor fi judetele din Campia de Vest si Campia Romana, respectiv Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, dar si Braila, Galati, Vaslui, Ilfov si municpiul Bucuresti. In aceste judete, temperatura va atinge frecvent 37-38 de grade Celsius.

Izolat valori de 37 de grade se vor atinge si in judetele Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, precum si vestul judetelor Constanta si Tulcea.
Sfaturi de canicula

Ministerul Sanatatii face apel la populatie sa nu stea la soare intre orele 11 si 18.

Reprezentantii ministerului recomanda sa reglati aparatele de aer conditionat astfel incat temperatura sa fie cu cinci grade mai mica decat cea de afara, si sa nu folositi ventilatoarele daca temperatura aerului depaseste 32 grade Celsius. Ca sa treceti mai usor de zilele caniculare, faceti dusuri caldute de cate ori aveti ocazia, fara sa va stergeti, beti cel putin un litru si jumatate de apa si nu consumati alcool, cafea sau sucuri dulci.

Daca nu aveti aer conditionat in casa, tineti ferestrele inchise pe toata perioada cat temeratura exterioara este mai mare decat cea din locuinta, nu folositi lumina artificiala si inchideti orice aparat electrocasnic de care nu aveti nevoie.

Pe Valea Bargaului mercurul din termometre a coborat sub 10 grade Celsius

Daca in sud ne vom topi de cald, in Bistrita-Nasaud nu poti rezista la munte fara cateva haine groase pe tine. E cazul celor ce stau pe Valea Bargaului, in apropiere de Straja, unde mercurul a scazut, in ultimele zile, pana sub 10 grade Celsius. Oamenii spun ca vara deja a trecut, iar peste doua luni asteapta prima ninsoare.

La Muresenii Bargaului, localitate din zona Pasului Tihuta , soarele are dinti cat e ziua de lunga. Taranii stiu ca nu e chip sa iasa din casa fara o haina mai groasa si caciula pe cap.

Oamenii din aceasta zona spun ca au parte de vara doar in luna iulie, cand temperatura ajunge chiar si la 30 de grade. Caniculara deja pentru aceasta zona

In ultimele zile, temperatura in Pasul Tihuta a ajuns si la 6 grade Celsius.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea