Social

#cog galben #cod galben canicula #avertizare meteo #canicula

Cod galben de canicula! Avertizarea meteorologilor

ANM a emis un cod galben de canicula pentru intervalul 22-24 iunie. Temperaturile vor creste frecvent peste 35 de grade Celsius iar disconfortul termic va fi foarte mare in aceasta perioada.

 

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei, in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea va fi caniculara. Se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar in cursul zilei de miercuri 22 iunie vor fi si valori de 36-37 de grade. Noptile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scadea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, scrie ANM.

In Capitala se va inregistra astazi cea mai ridicata valoare din aceasta vara. Temperatura maxima va urca la 37 de grade Celsius, la umbra, iar disconfortul termic va fi accentuat. Spre seara se vor inmulti norii si este posibil sa apara si cativa stropi de ploaie, scrie digi24.ro.

In zonele de deal si de munte, isi vor face aparitia aversele, in special in cea de-a doua parte a zilei si seara. Se vor inregistra descarcari electrice si intensificari ale vantului. Izolat, cantitatile de apa vor fi insemnate si sunt posibile caderi de grindina.

In urmatoarea perioda, temperaturile vor scadea usor, inregistrandu-se valori de 35-36 de grade Celsius, doar izolat in vestul si sudul tarii. Si in Bucuresti temperaturile se vor domoli scazand treptat de la 35 la 31 de grade Celsius. Vremea se va mentine insa calda pe parcursul noptilor, cand se vor inregistra in jurul a 19 grade, scrie libertatea.ro.

Fii mereu la curent cu starea vremii. Intra pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: fanatik.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea