Social

#discutii #coalitia de guvernare #legea educatiei

Coalitia de guvernare vrea sa aprobe rapid Legea Educatiei

Coalitia de guvernare se va intalni astazi pentru a discuta despre ce se poate face pentru adoptarea rapida a Legii Educatiei, anunta realitatea.net.

Potrivit lui Laszlo Borbely , ministrul Mediului, UDMR intentioneaza sa clarifice cat de curand decizia Curtii Constitutionale a Romaniei referitoare la Legea Educatiei .

"Cerem colegilor nostri sa clarifice cat mai curand proiectul Legii Educatiei, nu doua zile sau o luna. Ceea ce vrem sa spunem foarte clar este ca aceasta lege de care are nevoie Romania, nu UDMR. E vorba de o lege coerenta care daca nu intra in vigoare pana la sfarsitul anului, atunci nu vom putea incepe in sfarsit un an nou  scolar conform cu toate prevederile acestei legi. Luni vom avea o discutie in coalitie sa vedem ce se poate face. Trebuie sa asteptam si decizia CCR . Daca exista vointa politica in cadrul coalitiei  si daca functioneaza coalitia in Senat, chiar daca nu exista o majoritate in comisie, se poate merge in plen si acolo sa isi impuna vointa majoritatea. Daca nu, va trebui sa vedem cum mergem mai departe", a declarat Laszlo Borbely.

"In 2005-2006, cand ne-am asumat unele legi, a mai fost un precedent cand era legea in Parlament si CCR nu a obiectat in ceea ce priveste conflictul intre cele doua institutii (...) Am verificat la deciziile precedente ale Curtii ca a mai existat decizie a Curtii, in anii trecuti, in ceea ce priveste alte asumari, care erau legi in Parlament si chiar daca au spus ca este un conflict intre doua institutii, nu au avut o pozitie in ceea ce priveste stoparea asumarii raspunderii", a adaugat Borbely.

Saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a decis ca exista un conflict de constitutionalitate intre Parlament si Guvern, ca urmare a deciziei Guvernului de asumare a raspunderii pe Legea Educatiei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea