Social

#cm croatia #romania handbal feminin

CM Croatia: Etapa a 3-a

Nationala de handbal masculin a Romaniei a reusit sa invinga selectionata Argentinei in al 3-lea meci pe care l-a disputat la mondialul din Croatia, dupa o disputa nu lipsita de suspans, incheiata in cele din urma cu scorul de 30-26 in favoarea noastra.

Este o victorie foarte importanta in economia unei grupe dificile in care am suferit doua infrangeri la marele favorite Franta si Ungaria, iar de acum programul ne este unul favorabil, cu o zi de pauza marti si apoi cu un meci foarte usor in compania Australiei.

Lupta pentru calificare se va da joi in meciul cu Slovacia, un duel direct pentru pozitia a 3-a din grupa A de la Osijek. Slovacia a reusit un rezultat surprinzator terminand la egalitate, 24-24, disputa cu Ungaria, in al doilea meci din grupa A.

Ungaria a inceput mai bine partida si a condus cu 12-5 inainte de pauza, insa pe repriza secunda a redus din turatie, suficient pentru o revenire spectaculoasa a slovacilor. Trupa pregatita de Zoltan Heister a punctat in ultimele 5 secunde pentru 24-24, smulgand astfel un punct mare in clasamentul grupei. Pentru ei urmeaza insa meciul de miercuri cu Franta si disputa decisiva de joi cu Romaniei.

Revenind la jocul handbalistilor tricolori , de remarcat daruirea echipei in faza defensiva, care a salvat multe mingii utilizate apoi cu succes in atac. Extrema Valentin Ghionea a fost principalul marcator al Romaniei, cu 9 goluri din 10 aruncari (4 de la 7m), secondat cu brio de pivotul Eremia Paraianu, cu 6 goluri din 8 aruncari. Si poarta a mers foarte bine, din nou, cu Rudi Stanescu in prim plan, 12 mingii parate din 37 de aruncari.

Ultimul meci al Grupei A de la Osijek a opus echipele Frantei si Australiei, intr-o disputa inegala intre campioana olimpica si cea mai modesta formatie de la mondiale. Francezii s-au impus cu scorul de 42-11.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea