Social

#piscine #apa este dezinfectata cu clor #piscine clor #alergii la copii

Clorul din piscina creste riscul de alergii la copii

Piscinele in care apa este dezinfectata cu clor pot reprezenta un pericol de dezvoltare a alergiilor pentru copiii mici si chiar pentru adolescenti.

Un studiu realizat de Centrul de Toxicologie si Farmacologie aplicata al Colegiului Universitar din Londra arata ca riscul cel mai ridicat este prezent in special la copiii mici.

Expunerea la apa cu clor din piscina timp de 30 de ore poate creste riscul dezvoltarii alergiilor la acarieni de trei ori pentru micuti. Dupa 60 de ore petrecute in apa cu clor, copiii sunt de cinci ori mai predispusi la dezvoltarea alergiilor.

Problema este cauzata de modul in care clorul irita pielea copiilor si adolescentilor. Cei care petrec mai mult de 100 de ore intr-un bazin cu apa curatata cu clor pot au un risc chiar de sapte ori mai mare de aparitie a alergiilor la acarieni si polen.

Piscinele aflate in exterior sunt mai putin daunatoare, potrivit Today.com, deoarece gazul se evapora mai rapid decat in cazul celor aflate in interiorul unei cladiri.

Sursa foto: radio-canada.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea