Social

Clinicile britanice angajeaza medici din Romania

Medicii, moasele sau asistentele medicale din Romania care vor sa munceasca in Marea Britanie pot castiga, potrivit site-ului european de recrutare EURES, preluat de NewsIn, 53.500 de lire sterline anual (aproximativ 68.000 de euro). Angajatorii au depus o oferta pentru 38 de locuri de munca in UK , Irlanda si Slovenia.

La Manchester, o clinica angajeaza 25 de medici romani care au experienta de cel putin trei ani si cunosc limba engleza foarte bine. Pe langa salariul de peste 5.500 de euro pe luna, medicii mai beneficiaza de instruire la locul de munca, de asigurare medicala , de 25 de zile de concediu pe an si de asigurare pentru pensie. Durata contractelor este de doi ani.

O alta clinica din Dublin angajeaza, de asemenea, zece moase din Romania, pe salarii de 35.000-47.000 de euro pe an. Durata contractului in Irlanda este de minimum un an, iar dupa primele sase luni angajatele primesc un bonus de 500 de euro.

In Slovenia, romancele se pot angaja ca asistente medicale, care sa ingrijeasca persoane varstnice intr-un camin de batrani. Programul de lucru este de 42 de ore pe saptamana, in trei schimburi, cu doar o zi libera din sapte, iar salariul net lunar este de 750 de euro. Angajatorul mai ofera o masa pe zi si ajutor in gasirea unei locuinte.

Pentru a fi angajate, femeile trebuie sa fi absolvit o scoala postliceala sanitara si sa aiba minimum sase luni experienta in domeniu. Angajatorii din Cehia au mai depus oferte de locuri de munca prin EURES pentru ingineri (salarii intre 1.000 si 1.200 de euro), iar cei din Ungaria, pentru specialisti in resurse umane (salarii cuprinse intre 770 si 2.200 de euro).

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea