Social

#clasa pregatitoare copii #scoala #pregatirea pentru gradinita #parinti

Clasa pregatitoare: Care sunt noutatile in 2013

Din septembrie, copiii cu varsta mai mare de 7 ani care nu au fost in clasa pregatitoare se vor inscrie in clasa I, potrivit declaratiei ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Clasa pregatitoare ramane in continuare in invatamantul obligatoriu de la 6 ani si va fi organizata in scoala sau gradinita.

Decizia privind locul de desfasurare a clasei pregatitoare va fi luata dupa consultarea parintilor si dupa evaluarea spatiului disponibil din scoli sau gradinite.

In 2013, inscrierea copiilor la clasa pregatitoare se va realiza in functie de varsta acestora la 31 august.

Astfel, copiii cu varsta mai mica de 6 ani se pot inscrie la clasa pregatitoare, in urma unei evaluari specifice. Copiii intre 6 si 7 ani se vor inscrie obligatoriu la clasa pregatitoare, iar copiii mai mari de 7 ani se vor inscrie in clasa I.

In cazul in care parintii nu vor sa inscrie la clasa pregatitoare un copil de 6 ani trebuie sa faca dovada ca respectivul copil nu corespunde pentru aceasta forma de invatamant. Pentru inscriere, parintii vor putea opta pentru gradinita, scoala de circumscriptie sau alta unitate de invatamant, in functie de locurile disponibile.

Sursa foto: //www.opiniatimisoarei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea