Social

#oportunitati #guvern #constructie cladiri

Cladirile inalte nu mai pot fi construite in apropierea unitatilor militare de aparare impotriva rachetelor

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege care interzice amplasarea constructiilor inalte in apropierea obiectivelor militare din sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice.

"Se instaureaza o zona cu regim de protectie speciala in jurul obiectivelor militare in care vor fi instalate elemente ale sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice. In aceste zone cu regim special, anumite tipuri de activitati vor fi interzise, in vreme ce pentru altele se stipuleaza expres obligativitatea obtinerii avizului Ministerului Apararii Nationale, prin Statul Major, anterior oricaror alte avize solicitate", a anuntat Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Pe langa interzicerea cladirilor inalte, Guvernul nu va mai permite amplasarea de turbine eoliene la o distanta mai mica de patru kilometri de obiectivul militar. De asememea, vor fi interzise amplasarea de emitatoare radio, vanatoarea si incendierea miristilor, actiuni ce pot pune in pericol securitatea acestor unitati militare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea